BİLİM PANDEMİ KURULU TARAFINDAN ALINAN TEDBİRLER

  • Kayıt sözleşmelerine, öğrencilerin hastalık durumunda okula gönderilmeyip evde izolasyonunun sağlanmasına yönelik madde eklenmiştir.
  • Gün içerisinde hastalık belirtisi gözlemlenen öğrenciler için izolasyon odası hazırlandı.
  • Sınıf tavan yüksekliğimiz 3,5 metre, sınıf hacmimiz 126 metreküp olup emsal okullara nispeten fazladır.
  •  Sınıflarımızda iklimlendirme ve klima sistemlerinin bakımları düzenli olarak yapılmaktadır.
  • Okulumuzda steril bir ortam sağlamak amacıyla öğrencilerimizin ve okul personellerimizin kullandıkları maske ve eldivenleri atmak için her kata tıbbi atık kutuları konulacaktır.
  • Tüm okul çalışanlarına hijyen eğitimleri tekrarlanacak.
  • Öğrencilerimize sosyal mesafe, el yıkama ve okulda oluşturulacak yeni düzenlemeler ile ilgili eğitim verilecektir.
  • Öğrencilerin okula alınmaları 3 aşamada gerçekleştirilecektir.

 

  1. Öğrenciler servise binmeden hostesler tarafından ateşleri ölçülerek viral enfeksiyon belirtileri olan (Boğaz ağrısı, ateş, hapşırık, kırgınlık, eklem ağrısı) öğrenciler servise alınmayacak.
  2. Servis kullanmayan öğrencilerimizin ateşleri okul giriş kapısında ölçülerek ateşi yüksek olan öğrenciler okul izolasyon odasında velilerine teslim edilmek üzere bekletilecektir.
  3. Öğleden sonra ilk derste viral enfeksiyon belirtileri (Boğaz ağrısı, ateş, hapşırık, kırgınlık, eklem ağrısı) gösteren öğrenciler sınıftan uzaklaştırılarak izole edilecektir.

 

  • Teneffüs ve ortak kullanım alanları (bahçe, kantin, yemekhane…) sosyal mesafeye uygun olarak yeniden düzenlenecektir.
  • Kapı kolları, merdiven tırabzanları günde 3 kere sabunlu su veya çamaşır suyu ile temizlenecektir.
  • Okul koridorlarımızda tozlanma olmaması için zemin nemli tutulacaktır.
  • Bahçe giriş kapılarına hijyenik paspaslar konulacaktır.
  • Anaokulunda bulunan top havuzu bir yıl kullanılmayacaktır.
  • Lavabo olmayan alanlara dezenfektan konulacaktır.
  • Öğrencilerin doğru el yıkama alışkanlığını kazanmaları için lavabolara gerekli bilgilendirmeler asılacaktır.
  • El yıkama süresinin en az 20 sn olması için musluk sularının inceltilerek akması sağlanacaktır.
  • Öğrencilerimizin bağışıklığını arttırmak için meyve tüketimi (özellikle C vitamini) ve fiziksel aktiviteler arttırılacaktır.

 

  • SERVİS
  • Öğrenciler servise binmeden hostesler tarafından ateşleri ölçülerek viral enfeksiyon belirtileri olan (Boğaz ağrısı, ateş, hapşırık, kırgınlık, eklem ağrısı) öğrenciler servise alınmayacak.
  • Servis kullanan öğrencilerin yolculuk esnasında maske takmaları zorunlu olacak ve öğrenci maskeleri veliler tarafından temin edilecektir.
  • Şoför ve hostesler yolculuk süresince maske ve siperlik takacaklardır.

 

  • YEMEKHANE
  • Yemekhaneye çıkışlar ve yemekhane oturma düzeni sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak yeniden düzenlenecektir.
  • Yemekhane ve kantin sırasında sosyal mesafenin korunabilmesi için 1,5 mt. aralıklar ile işaretlemeler yapılacaktır.
  • Yemekhane görevlileri maske ve siperlik kullanacaklardır.
  • Yemekhanede sebze ve meyveler sirkeli ve karbonat ile temizlenecektir.

 

*Bu tedbirler okulumuz bünyesinde kurulan Bilim Pandemi Kurulu tarafından alınmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen bilgiler ile güncellenecektir.