“ONLİNE DEĞİL, ON NUMARA DENEME SINAVI”

Sınav hazırlığının temel unsurlarından bir tanesi de deneme sınavlarıdır. Bu süreçte “online deneme” sınavları tüm okullar tarafından alternatif olarak uygulanmaya başlandı. Yapmış olduğumuz değerlendirme ve gözlemler sonucu “online deneme” sınavlarının,

• Gerçek sınav atmosferini oluşturamadığı ve öğrencilerimizin motive olamadığı
  • Başta sayısal dersler olmak üzere, öğrencilerimizin ekran üzerinde soru çözümü yapma imkânlarının olmadığı
  • Bilgisayar ekranına çok uzun süre kesintisiz bakmalarının sağlıksız bir durum olduğu ( baş ağrısı ve göz yanması gibi)
  • Gerçek sınavın “online” olmayacak olması sebebiyle bu uygulamadan vazgeçtik.

“Online değil, On Numara Deneme Sınavı”

Deneme sınavlarımız artık kitapçık üzerinden yapılacak. Her öğrencimiz için 5 adet TYT / 5 adet AYT deneme sınavından oluşan bir paket hazırladık. Hangi tarihte hangi kitapçıktan sınav yaptığımızı öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşacağız. Öğrencilerimiz soruları kitapçık üzerinden çözüp, cevaplarını optik forma işaretleyecekler. Aynen gerçek sınavda olduğu gibi. Sonrasında “eyotek” üzerinden cevap anahtarlarını sisteme girecekler. Ayrıntıları danışman öğretmenlerimizden öğrenebilirsiniz.

Habere Ait Fotoğraf Galerisi