TEOG Bilgilendirme Bülteni

•     Sınavlar arası dinlenme ve hazırlık süresi, öğrencilerimiz üzerinde oluşabilecek sınav kaygısını ve stresini engellemek amacıyla 30 dakika olacaktır.

•      Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

•      Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra isteyen öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

•     Her ders sınavının tamamlanmasına 5 dakika kala hiç bir öğrenci sınıfından çıkmayacak, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler hariç sınav tamamlanana kadar sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir.

BİLGİLENDİRME

Ortaokulların 8.ci sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisinde, üç yazılısı olan derslerden ikincisinde her dönem ortak sınavlar yapılacaktır.

Ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için 4, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi için 2 katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8.ci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8.ci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla Türkiye saatiyle 09.00, 10.10, 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.

Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü bir olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders işlenmeyecektir.

VELİLERİMİZİN DİKKATİNE…

SINAV GÜNLERİNDE (25-26 KASIM) ÖĞRENCİLERİMİZİ OKUL KAPISINA KADAR KENDİ İMKANLARINIZLA GETİRMENİZ VE SINAV SONRASINDA DA OKUL KAPISINDAN YİNE KENDİ İMKANLARINIZLA ALMANIZ GEREKTİĞİNİ ÖNEMLE HATIRLATIRIZ ZİRA SINAV GÜNLERİNDE (25-26 KASIM) ÖĞRENCİ SERVİSLERİ OLMAYACAKTIR.