Yetime Yetiştik

Bu yıl ikincisini uyguladığımız "Yetime Yetiş" projemizin takdim kısmını Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin bahçesinde gerçekleştirdik. İstanbul Kültür Merkezi’nin desteği ve okulumuz öğrencilerinin maddi katkılarıyla düzenlenen kampanyamızla 100 yetime 100 bisiklet, 100 Kur’an, 100 siyer, 100 kıyafet desteği sağlandı.

 

Programda konuşan Genel Müdürümüz Bayram Babacan,  "Bilim Koleji öğrencilerindeki kardeşlik duygularını güçlendirmek istedik. Boşnak kardeşleriyle iletişimde olmalarını amaçladık. Harçlıklarıyla biriktirdikleri paralarla bu hediyeleri onlar adına kardeşlerine teslim etmek istedik. Böylelikle iki yılda 240 çocuğun yüzünün gülmesine vesile olduk." dedi.

 

Babacan, kurum olarak yapılan yardımların diğer kurum ve kuruluşlara mesaj niteliği taşıdığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada, gönül coğrafyamızda gerçekten çok mağduriyetler, mazlumiyetler yaşanıyor. Bunun sadece fiziki yardımlarla değil, gönül bağımızı güçlendirecek çalışmalarla örnek olmasını istiyoruz. Bunun sadece Bosna Hersek'le sınırlı olmasını da istemiyoruz. Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ'da da Müslüman azınlıklar var. Gerçekten de bizim ilgimize, en azından selamımıza muhtaçlar. Bir selam vererek bir sadakayı yerine getirmek gerek diye düşünüyoruz."

 

"İstanbul-Saraybosna Ortak Kültürlerde Buluşma Projesi"nin tamamen yerel proje olduğuna dikkat çeken Lise Müdürümüz Rahmi Güler de, "Biz kardeşiz. Kardeşliğimizi ancak güçlendirirsek anlam ifade eder." dedi.

 

Türkiye Okçuluk Vakfı Üyesi Bilal Erdoğan da Bilim Koleji’nin desteğine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından hediyeler Boşnak çocuklara teslim edildi. Proje kapsamında duyarlılık gösteren tüm öğrenci, öğretmen, veli ve bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz.

 

 

Habere Ait Fotoğraf Galerisi