HİJYEN

İstanbul Bilim Koleji'nde hijyen kuralları hassasiyetle belirleniz ve aktif şekilde uygulanır.

Yemeklerin Kontrolü

Üretimden tüketime kadar olan aşamalar kontrol edilerek tezgâhtan, aşçı ve servis görevlilerinin ellerinden ve yemeklerden haftada bir kez mikrobiyolojik numune alınmaktadır.

Suların Kontrolü

İçme suyu, kullanma suyu ve havuzlardan haftada bir kez mikrobiyolojik numune alınmaktadır. Ayrıca ayda bir kez de kimyasal inceleme yapılmaktadır. Havuz sularının her gün pH ve klor oranı incelenmektedir. Sebiller ve arıtma deposu haftada bir kez dezenfekte edilmektedir.

Zemin Kontrolü

Islak ve kuru zeminler, hastanelerde kullanılan dezenfektan maddelerle temizlenmektedir.

Tuvalet Kontrolü

Tüm noktalar kuvvetli dezenfektanlarla her gün temizlenerek hijyenik hâle getirilmektedir. Haftada bir kez lavabo musluğundan mikrobiyolojik numune alınmaktadır.

Havuz Kontrolü

Günlük olarak Havuz temizliği kontrolü su sıcaklığı ayarlamaları yapılmaktadır.