Bilim'de Drama Atölyesi Başladı

İstanbul Bilim Koleji bilgiyi yeniden işleyen çalışmalarına devam ediyor. Öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmeyi keşfettiği ve tanıma, kendini ifade etme, takım çalışması, grup içi iletişim temalı atölye çalışmaları Fikret Özdemir Drama Salonu'nda başladı. Lise kadememizde kurulan "Drama Atölyesi" çalışmalarına yoğun bir katılımla başladı.

 

Drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi tekniklerden yararlanarak, canlandırılmasıdır. Bu canlandırma süreçleri deneyimli bir lider/ eğitmen eşliğinde yürütülürken kendiliğindenliğe (spontaniteye), şimdi ve burada ilkesine, -mış gibi yapmaya dayalıdır ve yaratıcı drama, oyunun genel özelliklerinden doğrudan yararlanır.

 

Öğrencilerin hayal kurmasını, değerlendirme yapmasını, problem çözme becerilerini geliştirme gibi amaçları bünyesinde barındıran drama çalışmaları, okulumuzun lise kademesinden mezun olan her öğrencisine akademik bilgi dışında deneyim sunma, anı yaşama kazanımını verme vizyonunu ortaya koymak istemiştir.

 

Yapacağımız çalışmalara Osho ve Goethe'nin sözleriyle yön vermek istiyoruz.

 

"Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. "

 

Osho

 

"Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır. "

 

Goethe

Habere Ait Fotoğraf Galerisi