"Veren Eller" Kermesi

Tarih boyunca Müslüman Türk milleti dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğramış, ihtiyaç sahibi, sıkıntı içindeki insanlara destek sağlamak için canla başla mücadele etmiştir. “…. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere, sevdiği maldan harcar, ….” (Bakara, 177) ayetini kendine ilke edinmiş, komşusu açken tok yatmama prensibini asla göz ardı etmemiştir.

 

Özel İstanbul Bilim Anadolu/Fen Lisesi olarak bu bilinçle harekete geçtik. Arakan’da zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin dertlerine elimizden geldiğince destek olmak, elimizi, gönlümüzü, duamızı onlara uzatmak, “Veren el, alan elden hayırlıdır.” hadisi ışığında “veren el” olabilmek için bir iyilik yolculuğuna çıktık.

 

İnandık ki “Kim bir kimseyi, bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur.” (Maide, 32)

 

İnandık ki iyilik her zaman kötülüğe galip gelecektir.

 

Yine inandık ki onlar sıkıntıdayken bizim onları görmezden gelmemiz mümkün değildir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle okulumuzda bir yiyecek kermesi düzenledik. Evlerimizde hazırladığımız yiyecekleri okul kantinimizde satışa sunduk ve elde edilen geliri Arakan’da zulüm gören kardeşlerimize gönderdik. Her sınıf elinden gelenin en iyisini yapmayı hedefledi. Dünyanın vicdanına böyle seslenelim istedik. Elimizden ne gelir ki demeden onlara bir ses, bir nefes olalım diye düşündük.

Habere Ait Fotoğraf Galerisi